2015. november 17., kedd

Dohány Ságodból - Zalaegerszegen létesített logisztikai központot a Dohányellátó

Újonnan kialakított logisztikai központjában eddig 45 munkahelyet hozott létre a keddtől kizárólagos áruellátási joggal rendelkező Országos Dohányboltellátó (OD) Kft. Zalaegerszegen, ahol a cég további létszámbővítést is tervez.
A hétfői sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a jövő év végéig összesen mintegy 2500 új álláshelyet hoznak létre Zalaegerszegen a hazai és külföldi vállalkozások, amelyek között az egyik a dohányboltellátó, amely 45 új munkahelyet teremtett.Hozzátette, hogy a társaság egy helybéli tulajdonostól bérelt ingatlanon kezdte meg a tevékenységét. A bérbeadó egy másik ingatlanán nemsokára ruhafeldolgozó üzem is létesül, ahol 58 dolgozót kívánnak alkalmazni.
A polgármester kitért rá, hogy nemrég a matracgyártó ADA új üzeme nyílt meg, ahol 118 dolgozót alkalmaznak, december végéig az elektronikai gyártással foglalkozó Flex - korábban Flextronics - 1300 új dolgozót kíván foglalkoztatni, a nyomdaipari Edelmann pedig további 100 álláshelyet biztosít heteken belül megnyíló új üzemében. Mint fogalmazott: ez is annak a vállalásnak a része, hogy Zalaegerszeg megújításához az új munkahelyeken át vezet az út.
Fodor Sándor, az OD kommunikációs vezetője kifejtette: a Dunántúlon Pécs, Győr és Székesfehérvár mellett Zalaegerszegen hoztak létre logisztikai központot, s a zalai megyeszékhelyről az ország dohányárusító üzleteinek mintegy 10 százalékát, 590 boltot szolgálnak ki. Emlékeztetett arra is, hogy keddtől már csakis a dohányboltellátó láthatja el dohánytermékekkel az üzleteket.
A 2250 négyzetméteres zalaegerszegi logisztikai központban november 2-án kezdték meg a tevékenységüket, s az elmúlt két hét alatt már több ezer megrendelést teljesítettek. A dohányáru-kiskereskedők helyben is megvásárolhatják a szükséges árut, de lehetőségük van online megrendelés alapján kiszállítást is kérni. Ez utóbbihoz az országszerte létesített 9 logisztikai központban 192 szállítójárművet üzemeltetnek. MTI
(Fotó: Seres Péter)