2016. január 7., csütörtök

Önkormányzati fejlesztési, pályázati irodát hoztak létre Zalaegerszegen

A városban működő vállalkozások, civil szervezetek, egyházak és más intézmények számára nyújt pályázati segítséget az a fejlesztési iroda, amelyet a zalaegerszegi önkormányzat azért hozott létre, hogy minél több európai uniós fejlesztési pénz érkezzen a zalai megyeszékhelyre.


Az iroda csütörtöki avatásán Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: Zalaegerszeg a jelenlegi európai uniós fejlesztési ciklusban 11,2 milliárd forint forrást használhat fel a terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretéből. Az összeg jelentős hányada a gazdaságfejlesztést, vagyis munkahelyek megőrzését, új álláshelyek teremtését, vállalkozások fejlesztését szolgálja, de oktatási, szociális, egészségügyi és kulturális célokra is jut ebből az összegből.

A zalaegerszegi fejlesztési iroda - amelyet az önkormányzati tulajdonú, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Kontakt Humán Kft., illetve a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. működtet - már a TOP programra alapozva valósult meg kettős feladattal.

A jövő héttől három alkalmazottal működő iroda a városban lévő vállalkozások, civil szervezetek, egyházak és más intézmények számára kínál pályázati tanácsadást és akár konkrét segítséget a pályázatok elkészítéséhez, továbbá a vállalkozások képzési, átképzési igényei alapján segít oktatási programok indításában.

Másik feladata, hogy az önkormányzatnak információkkal szolgáljon arról, milyen pályázatokkal, mekkora forrást és milyen célra kívánnak felhasználni a zalaegerszegi pályázók, hogy a város segíteni tudjon e források minél eredményesebb megszerzésében - fogalmazta meg Balaicz Zoltán. MTI