2016. január 20., szerda

Újra Zalaegerszegre igazolt a puskás Somogyi Péter

Másfél évtizedes távollét után újból Zalaegerszegre igazolt Somogyi Péter csapatban Európa-bajnoki bronzérmes és egyetemi világbajnok sportlövő - jelentették be a város vezetői szerdán a zalai megyeszékhelyen.
A zalaegerszegi születésű puskás a sajtótájékoztatón azt mondta: 16 év után versenyez majd ismét zalaegerszegi színekben, s most ahhoz a ZTE Sportlövész Klubhoz igazolt, melynek 2011-ben az egyik alapítója is volt, jelenleg pedig ennek alelnöki tisztét is betölti.

"Olyan klubot szeretnénk működtetni, amiben nem a nagy létszám, hanem a minőség és az eredményesség számít" - fogalmazta meg. Hozzátette, egyik büszkesége a tanítványa, a serdülő korú Kurucz Máté, aki tavaly szinte minden versenyt megnyert, amelyen indult, az országos bajnokságon pedig ezüstérmes lett.

A 32 éves Somogyi emlékeztetett rá, hogy 12 év elteltével idén ismét Magyarországon, Győrben lesz a légfegyveres Európa-bajnokság, s ő mindenképpen szeretné biztosítani helyét a csapatban, a kontinensviadalon pedig jó eredmény elérésében bízik.

Balaicz Zoltán polgármester a városvezetés nevében örömmel üdvözölte a sportlövő hazatérését, illetve az önkormányzat nevében is támogatásáról biztosította. Mint mondta: miután ez a sportág erősnek számít a zalai megyeszékhelyen, az önkormányzat arról döntött, hogy 12 millió forintot biztosít a városi lőtér felújításához, amelynek első ütemében a beázó tetőt kívánják felújítani. Megállapodásuk alapján a sportági szövetség is részt vállal a fejlesztésekből - fűzte még hozzá.
Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg újabb színfolttal gazdagodik, s reméli, hogy a sportlövők további mecénásokat is találnak a városban, hogy klubjuk rentábilisan működhessen. MTI